Tadeusz Kowalski, O Balkanskim Turcima: Kowalski, T. (1936). O Balkanskim Turcima. Knjiga o Balkanu I, Balkanski Institut, pp. 179-187. - Sülçevsi, Nebahat (Edeb Erkan, 2023)
Prof. Dr. Tadeusz Kowalski, Polonyalı Türkologtur. Türk dili ve kültürü hakkında yaptığı çalışmalarının neredeyse tamamı Balkan Türklerini konu edinmiştir. Balkan Türkleri ve Müslümanları alan araştırmaları yapmıştır. Yaptığı çalışmaları makale olarak yayınlamış ve bildiri olarak sunmuştur. Prof. Dr. Tadeusz Kowalski’nin Sırpça yayınlanan “Balkan Türkleri Hakkında”, Knjiga o Balkanu I. 179-187 makalesi Türkçeye çevrilmiştir. Anahtar Kelimeler: Tadeusz Kowalski, Balkan Türkleri, Türkoloji.